Persbericht


TIJDELIJK NIET LEVERBAAR, NIEUWE EDITIE OP KOMST

Gouda, 10 november 2020

HET ULTIEME BOEK OVER PAUL McCARTNEY SOLO

In november verschijnt het nieuwe boek van Rob van den Berg over de solocarrière van Paul McCartney. Hoewel er de laatste jaren de nodige boeken over Paul zijn verschenen, gaan die vooral over zijn Beatlestijd. En het zijn boeken die proberen zijn psychologie te duiden. In dit boek wordt in vijf decennia en ruim 350 bladzijden beschreven wat McCartney heeft gedaan in al die tijd dat hij solo opereert. Het is geen psychologische benadering maar toch krijg je een goed beeld van wat deze man kenmerkt.

IMAGO IS ANDERS DAN DE WERKELIJKHEID

Het imago van McCartney komt maar gedeeltelijk overeen met de werkelijkheid. Deze voormalige Beatle waar de meeste meisjes gek op waren, blijkt in werkelijkheid niet zo schattig. Paul is altijd al ambitieus en experimenteel geweest. Hij blijkt zeker net zo eigenzinnig als zijn voormalige partner John Lennon. Zoals Linda McCartney ooit opmerkte: ‘Ze verschillen op een merkwaardige manier maar hebben als persoon veel meer gemeen dan men denkt.’ Deze kroniek wijst verder uit dat Paul McCartney zeker geëngageerd is; hij staat zich er alleen niet op voor.

SUPERMUZIKANT MAAR OOK EEN MENS MET ZWAKHEDEN

McCartney is een supermuzikant, een multi-instrumentalist en heeft een arbeidsethos waar menigeen een puntje aan kan zuigen. McCartney is loyaler aan mensen met wie hij werkt dan het algemene beeld is. Maar McCartney is niet perfect, dat vindt hij trouwens zelf ook. Het boek, met een voorwoord van Ron Bulters (de voorzitter van de Nederlandse Beatlesfanclub), is allesbehalve een heiligverklaring. Het is kritisch maar respectvol. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten van Paul McCartney.

BELANGSTELLING, WIL JE EEN RECENSIE SCHRIJVEN OF GEWOON MEER WETEN?

Voor een recensie-exemplaar neem contact op met de auteur, dat kan telefonisch (06-23985266) of per mail (rvdberg@goodsign.nl). Voor meer informatie kun je ook de website bezoeken: www.mccartney50jaarsolo.com

GOODSIGN PUBLISHING

Richard Huisman, uitgever